FRI FRAKT OVER 800,-

Proteinmuffins med vaniljefyll


Tiwas sin versjon av bruningene til Thomas Rossland med en liten vri og bastardisering av oppskriften av Asle som tar alt ansvar dersom resultatene fraviker fra Tiwas og Thomas sine versjoner.

Å bake med myseprotein, og spesielt denaturert myseprotein går ikke særlig bra. Kasein eller melkeproteinisolat/kasein ala MyoProtein går veldig bra siden egenskapene til kaseinet gjør at pulveret blander seg godt ut i røre og trekker til seg væske i degen istedenfor å bli liggende som klumper.

Grunnen til at kasein har et tregere opptak enn myse er at det blir til en gel når det denatureres i magesekken. Nok unødvendig informasjon fra meg, mer enkel og god oppskrift!

Oppskrift

1 måleskje kaseinpulver/ MyoProtein med valgfri smak. Kasein/melkeproteinisolat er å foretrekke, myse har ikke samme egenskaper og blir ikke like fast.
Under er sjokolade med vaniljefyll.Men det kan stappes mye spennende inn i deigen som bær, frukt og mørk sjokolade.. Kun fantasien setter grenser.
3 teskjeer kokosmel eller raspet kokos kjørt i kjøkkenmaskin
3 teskjeer bakekakao
3 ts sukrin+
0.5 ts bakepulver
1 egg

Bland i nok vann til at deigen får en fast konsistens. Den skal ikke være klissete og myk.

Fyll:

1 scoop proteinpulver med ønsket smat, 3 ts kokosmel, 0,1 ts bakepulver og litt vann eller melk.

Fyllet er proteinpulver, vaniljekasein, melk og litt bakepulver. For et fastere fyll kan det blandes kokosolje/kokosmelk istedenfor melk. Settes de i kjøleskapet da får de en deilig litt hard konsistens som kan minne om fromage. Ha deigen i muffinsformer, fyll med fyll og legg et lokk av deigen over før de går i jernet/ovnen.  Både smaksløkene og formen vil sette pris på denne oppskriften.

En enda enklere versjon kan du lage med kakemiks.

Har du prøvd oppskriften eller lignende oppskrifter?