FRI FRAKT OVER 800,-

Avocadomos med cottage cheese og frø

Avocado-mosAvocadomos

1 stk romtemperert avocado (i denne oppskriften er det brukt en liten avocado)
2 toppede ss gresk yoghurt, valgfritt fettinnhold (mager kesam kan også brukes, eller en blanding av kesam og yoghurt)
1/4 ts xanthan gum eller fiberhusk

Mos ingrediensene sammen med gaffel eller stavmikser, og la stå et par minutter.

Topping:

Cottage cheese
Gresskarfrø

Tips og variasjoner:

- Nøtter kan også brukes. Valnøtter, pekannøtter og mandler passer godt.
- Nøtter og frø blir best om du rister dem først i en tørr panne på lav/medium varme.
- Havregryn kan brukes i steden for fiberhusk/xanthan gum. 1 ss er nok. La svelle i 10-15 minutter.
- Andre forslag til topping: müsli, granola, kanel og sukrin eller annen søtning, chevre.
- Selve mosen kan freshes opp med  lime, koriander og litt cayennepepper.

Vi takker Hege Augestad fra Oslo Styrkeløftklubb for tillatelse til å publisere denne oppskriften.