FRI FRAKT OVER 800,-

Avancia Rowing Team imponerer

Avancia-row-teamAvancia Rowing Team som vi har hatt gleden av å ha på lag med oss viste verden hvordan det skal ros forrige helg. 4x500m roing på romaskin ble unnagjort på 5.13.4 i innendørs NM i roing. Dette er en forbedring av egen tid med ca 3 sekunder og ny verdensrekord. Geir Olsen rodde første etappen. Ken Aasen rodde andre. Ole Kristian Karlsen tok tredje etappe, mens Håvard Landsem tok siste.

Selv om gleden var til å ta og føle på, og prestasjonen enorm ble laget snytt for sjansen til å gruse Olaf Tufte og co. Landslagsledelsen gav start nekt på grunn av nylig gjennomført høydeopphold og duellen alle hadde sett frem til ble kansellert. Vi i redaksjonen tror dog Tufte og co. skulle slitt fælt på en 4x500 distanse. Hadde det vært 1000m x 4 så hadde nok de tekniske og erfarne roerne vunnet. 4x500 handler like mye om vilje og kraft. Der er det ikke noen som slår Avancia Row Team enkelt!

Et slikt innendørs ro-arrangement gjennomføres på Concept2 ro-maskiner. Øvelsen i seg selv krever mye av deltakerne. Eksplosiv styrke og utholdenhet. Det arrangeres både enkeltdistanser på 2000m og stafetter på 4x500meter, der vekslingene inkluderes i den totale tiden.